ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted on: August 14th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments
Με αντιδράσεις αλλά και χιούμορ υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των Παρισίων τα νέα -οικολογικά, όπως τα αποκαλεί ο δήμαρχος- δημόσια ουρητήρια που είναι παντελώς… ανοιχτά για τους περαστικούς. Αντε να περνάει καμμιά κυρία απο δίπλα και να της πείς με συγχωρείτε, μου την αντινάσετε λίο και να σε καταγγείλλει για σεξουαλική παρενόχληση. Δεν πάμε καλά νομίζω και το όλο θέμα κομπίνα μυρίζει για να τα αρπάξουν κάποιοι και μάλιστα χοντρά.

Το όνομά τους; Ουριτροτουάρ, που συνδυάζει τις γαλλικές λέξεις για το «ουρητήριο» αλλά και το «πεζοδρόμιο» και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα πολλών πολιτών.

Αν και ο δήμαρχος της πόλης επιμένει ότι η συσκευές είναι αναγκαίες, η τοποθέτησή τους σε κεντρικά σημεία του Παρισιού έκανε πολλούς κατοίκους να αντιδράσουν. Μάλιστα, ορισμένοι κάτοικοι του Ιλ Σεν-Λουί, κοντά στην Παναγία των Παρισίων δεν είδαν με καλό μάτι τις νέες τουαλέτες. Αντίθετα, ετοιμάζουν συλλογή υπογραφών για να ζητήσουν την απομάκρυνσή τους.

Ο σχεδιαστής τους υποστηρίζει ότι το Ουριτροτουάρ προσφέρει «οικολογική λύση» για τη δημόσια ούρηση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κόκκινο κουτί με άνοιγμα στο μπροστινό μέρος και διακόσμηση με λουλούδια στην κορυφή. Μέσα του υπάρχουν άχυρα που μετατρέπονται σε κομπόστα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Κι αν ορισμένοι θέτουν ζήτημα αισθητικής, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θέτουν θέμα σεξισμού, καθώς η τοποθέτησή του καλύπτει μόνον τις ανάγκες των ανδρών.