Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ LASQUETI

Posted on: August 12th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Lasqueti. Είναι ένα νησί, 150 χιλιόμετρα μακρυά από το Βανκούβερ του Καναδά. Μακρυά απο όλα και όλους. Ακόμη και απο τον τουρισμό. 

Στο Lasqueti κατοικούν 400 μονάχα άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να ζουν ήρεμα, γαλήνια και δεν γνωρίζουν απο κινητή τηλεφωνία, απο ΑΗΚ, ΣΑΛΑ και Υδατοπρομήθεια. Δεν υπάρχουν πολιτικοί, κόμματα, κλέφτες, τράπεζες, εγκλήματα, κουρέματα και ξυρίσματα.

Σύμφωνα με το blog του νησιού, που διαθέτει και μπαρ, και καφετέρια στην ολιγάριθμη κοινωνία του θα βρεις ποιητές και ψαράδες, ξυλοκόπους, συγγραφείς, αγρότες και μουσικούς, επιστήμονες και κάποιους που αρνούνται τους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης.

Αν χρειάζεται κάτι ένας κάτοικος του νησιού, απ’ αυτά που… υπάρχουν στο Lasqueti, το παίρνει χωρίς να πληρώσει από την κοινοβιακή αποθήκη. Λεπτομέρειες δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, πως οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να οργανώσουν τη ζωή τους, τι ακριβώς είναι υποχρεωμένος ο καθένας να προσφέρει στην κοινότητα.

Πόσιμο νερό φέρνει ένα ρυάκι από το λόφο υψηλά. Ενέργεια παίρνουν από ηλιακούς συλλέκτες. Το χειμώνα βολεύονται με σόμπες ξύλου.