ΤΡΙΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΑΛΜΑ)

Posted on: August 11th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Η Βούλα Παπαχρήστου  με άλμα στα 14.60, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, σημειώνοντας μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στους φετινούς αγώνες. Ένα άλμα ήταν αρκετό για τη Βούλα Παπαχρήστου, αφού ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στην Ευρώπη με 14.60 μέτρα, κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Η ίδια μάλιστα το πανηγύρισε εξ αρχής σαν… χρυσό άλμα και το αφιέρωσε στα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, δείχνοντας στον ουρανό και στη συνέχεια τη μαύρη κορδέλα, που έφερε στη γαλανόλευκη μπλούζα της.

Τρίτο χρυσό για την Ελλάδα

Αυτό ήταν μάλιστα, το τρίτο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο συνολικά για τα ελληνικά χρώματα στο 24ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στα 27, εκ των οποίων τα 11 χρυσά, 6 ασημένια και 10 χάλκινα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ασημένιο μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνα, πήρε η Κριστίν Γκιέρις από τη Γερμανία με 14.45 μέτρα και το χάλκινο η Άνα Πελετέριο από την Ισπανία, με 14.44 μέτρα.