ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Posted on: August 2nd, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Οι τσιγγάνοι έχουν κι΄αυτοί το δικό τους ολοκαύτωμα. Στις 15 Νοεμβρίου ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ δίνει διαταγή και 1.000.000 τσιγγάνοι οδηγούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί με τους Εβραίους. Στη γλώσσα τους οι τσιγγάνοι αυτό το ονομάζουν Ποράιμος, δηλαδή αφανισμό. Porrajmos στη γλώσσα τους. Μια ζωή κυνηγημένοι οι τσιγγάνοι απο παντού.

Οι τσιγγάνοι λοιπόν προστέθηκαν με τους Εβραίους, φιλελεύθερους, ομοφυλόφιλους και με τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να μείνει η κοινωνία των καθαρών σύμφωνα με τα μυαλά που κουβαλούσαν οι ναζί. Τον Νοέμβριο του 43 μπήκαν στα στρατόπεδα εξόντωσης και τον Αύγουστο του 44 εξοντώθηκαν σε θαλάμους αερίων. 800.000 τσιγγάνοι έχασαν τη ζωή τουςστα στρατόπεδα των ναζί.

Η Θυσία των τσιγγάνων ή και γύφτων όπως συνηθίζουμε να τους λέμε  παραμένει άγνωστη ακόμη και σήμερα σε πολλούς, ίσως επειδή οι τσιγγάνοι ή Ρομά όπως θέλουν να τους ονομάζουμε, είναι διεσπαρμένοι και ανοργάνωτοι, χωρίς κράτος  για να υποστηρίξει την υπόθεσή τους.

Ο Χίμλερ δεν έκανε καριέρα σα στρατιωτικός απλά ο Χίτλερ τον έβαλε αρχηγό των SS. Με τη λήξη του πολέμου ήπιε υδροκυάνιο, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.