ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Η Ρωσία είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και είναι άκρως αποτελεσματική, έχοντας σημειώσει 8 γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αυτό λένε όλοι. Σιγά τώρα να μην υπολογίσουμε και τα 5 γκόλ με το καφενείο των κελεμπίων ή την Αίγυπτο που βασιζόταν στον Αλάχ ή Σαλάχ. Σοβαροί να είμαστε. Διοργανώτρια χώρα είναι η Ρωσία και ποτέ δεν ξέρεις τι παίζει απο πίσω και πώς παίζει. Απο την άλλη παίζουν μπάλα και οι Ρωσίδες που με τον δικό τους τρόπο πουλάνε κι΄αυτές. Να μην ξεφεύγουμε όμως.
Με τους έξι βαθμούς που έχουν μαζέψει οι διοργανωτές, έχουν εξασφαλίσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Εφόσον δεν γίνει κάτι το συνταρακτικό, με την επιτυχία αυτή η «οικοδέσποινα» δεν θα δει το όνομά της στη «μαύρη λίστα» με τους διοργανωτές που έχουν «αποχαιρετήσει» από την πρώτη φάση των ομίλων.
Από το 1950, χρονιά που για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ καθιερώθηκαν οι όμιλοι, μόνο δύο φορές διοργανωτές αποκλείστηκαν από την 1η φάση. Το 1994 οι ΗΠΑ έμειναν σε ισοβαθμία τρίτοι στον όμιλο και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Στο ίδιο γκρουπ υπήρχαν και οι Ρουμανία (1η), Ελβετία (2η) και Κολομβία (4η).
Η 2η φορά που οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να περάσουν τους ομίλους ήταν το 2010, όταν η Νότια Αφρική ήρθε κι αυτή 3η και αποκλείστηκε σε διπλή ισοβαθμία. Στον όμιλο ήταν επίσης οι Ουρουγουάη (1η), Μεξικό (2η) και Γαλλία (4η).

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top