ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

Posted on: November 13th, 2017 by ldomazos ldomazos No Comments

Μία αποτυχία της Ιταλίας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, θα μπορούσε να κοστίσει στην FIFA απώλεια περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο ANSA, που επικαλείται πηγές σχετικές με την διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

«Η FIFA θα είχε συγκεντρώσει 180 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα για την ιταλική αγορά από την RAI και το SKY. Χωρίς τους «Ατζούρι» θα ήταν δύσκολο να ξεπεράσουμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε στο ANSA ένας ανώτερος τηλεοπτικός διευθυντής.

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης για την Ιταλία, τα οποία πωλούνται από τον σύμβουλο της M&P Silva εξ ονόματος της FIFA, απομένουν ακόμη να διανεμηθούν. Σε αντίθεση με τη Serie A, για το Παγκόσμιο Κύπελλο το «δωρεάν προϊόν» αξίζει περισσότερο από αυτό για τη συνδρομητική τηλεόραση.

Η Ιταλία υποδέχεται απόψε την Σουηδία στο Μιλάνο, στην επαναληπτική μεταξύ τους συνάντηση play-off, έχοντας χάσει 1-0 στο πρώτο ματς στην Στοκχόλμη.

Με τα όσα αναφέρονται πιο πάνω σίγουρα πολλοί θα ποντάρουν σε νίκη της Ιταλίας απόψε. Είναι λόγος όμως αυτός να σπρώξεις πολλά λεφτά σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Αν λάβεις υπόψιν ότι και στο πρώτο παιχνίδι οι Ιταλοί έχασαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν πιστεύω ότι η νίκη της Ιταλίας απόψε έχει τον πρώτο λόγο σύμφωνα με τα όσα είδαμε και όχι επειδή θα χάσει η ΦΙΦΑ απο τα τηλεοπτικά δικαιώματα.