ΓΙΑ ΑΕΚ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΣΤΟΧΟΣ!

Posted on: September 19th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Η ΑΕΚ έπεσε σε όμιλο με Άγιαξ, Μπενφίκα και Μπάγερν. Τρεις ομάδες όχι για τα δόντια της. Μεγέθη ανώτερα από την Σέλτικ (φωτο) και Βίντι που τις αντιμετώπισε με επιτυχία και πέρασε στους ομίλους του champions league. Δεν λες, όμως, ότι στάθηκε άτυχη η πρωταθλήτρια μας στην κλήρωση.

Σε όποιο όμιλο και να βρισκόταν η ΑΕΚ, με όποιους άλλους τρεις αντιπάλους, το ίδιο θα ήτανε. Επειδή η ελληνική ομάδα είναι αγωνιστικά η κατώτερη, η ασθενέστερη των 32 της διοργάνωσης. Τι, λοιπόν, να περιμένει με την συμμετοχή της στο champions league, το οποίο σε επίπεδο αγωνιστικό δεν αντέχει σε σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα;

Το 1996 με γκολ Βαζέχα ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ. Και τι έγινε! Ήταν απλά ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, επί του τότε καλύτερου σε σύγκριση με τον σημερινό Άγιαξ, το οποίο δεν πρόσθεσε τίποτα στην ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ο Παναθηναϊκός και ο Άγιαξ συνέχισε να είναι Άγιαξ.

Η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε στη ρεβάνς, στο ΟΑΚΑ. Ο Άγιαξ νίκησε 3-0 (!) τον Παναθηναϊκό.

Το 2010 ο ΠΑΟΚ παίρνει 1-1 εκτός από τον Άγιαξ, αλλά στη ρεβάνς αποκλείεται με 3-3. Το 2016 ο ΠΑΟΚ ξαναπαίρνει 1-1 εκτός και χάνει 2-1 στην ρεβάνς με τον Άγιαξ στην Τούμπα. Την ίδια χρονιά, το 2016, ο Παναθηναϊκός χάνει και τις δύο φορές από τον Άγιαξ, 2-1 στη Λεωφόρο και 2-0 στο Άμστερνταμ.

Τι να τον κάνει το καλό αποτέλεσμα απόψε η ΑΕΚ, αν καταφέρει να το αποσπάσει στην ολλανδική πρωτεύουσα από τον Άγιαξ; Ένα, ακόμα και δύο καλά αποτελέσματα στα έξι παιχνίδια του ομίλου δεν λένε τίποτα για την ΑΕΚ.

Ο αληθινός, ο πραγματικός, ο χειροπιαστός στόχος για την ΑΕΚ, ακόμα κι αν τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου, είναι να δικαιολογήσει, πιο σωστά να δικαιώσει την παρουσία της στο champions league. Με το καλό ποδόσφαιρο της. Με αξιοπρόσεκτες και θαυμαστές εμφανίσεις της. Να καταδείξει η ΑΕΚ ότι μετά την καταστροφή του 2013, τον υποβιβασμό της, προόδευσε όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και εκτός συνόρων.

apodytiriakias.gr