ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΑΚΡΟΝ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΠΡΙΖΙΤ

Posted on: September 6th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βλέπει τη δημοτικότητά του να καταρρέει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το Reuters, σε δημοσκόπηση της YouGov για την Le Huff Post και το CNEWS που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μόλις το 23% των Γάλλων εκφράζεται με θετικό τρόπο για τον Γάλλο πρόεδρο τον Σεπτέμβριο, έναντι 27% τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρεται, η αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Οικολογίας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την ανύπαρκτη περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και το σκάνδαλο με τον πρώην σωματοφύλακα του, ο οποίος εμφανίστηκε να χτυπά διαδηλωτές ήταν μερικά από τα γεγονότα που έπληξαν την εικόνα του Γάλλου προέδρου.

Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και για την πολιτική του καθώς πολλοί ψηφοφόροι, κυρίως συνταξιούχοι και νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα διαμαρτύρονται για το ότι η κυβερνητική πολιτική ευνοεί τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους. Με τα μυαλά που κουβαλάεει ο Μανωλάκης στο τέλος θα του μείνει μόνον η Μπρζίτ.

Στο μεταξύ, άλλη δημοσκόπηση της Ifop δείχνει το κόμμα του Μακρόν, LREM, λαμβάνει μόλις το 20% στην πρόθεση ψήφου.

Ακολουθεί το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν με 17% (μετρά απώλειες 8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές), το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων με 15% (μετρά απώλειες 6 μονάδων) και το αριστερό κόμμα FL του Μελανσόν με 14%.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα PS βυθίζεται στο 6% μετρώντας απώλειες 8 μονάδων σε σχέση με τα ποσοστά που είχε λάβει στις τελευταίες ευρωεκλογές.