ΕΡΕΥΝΑ: ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Posted on: August 14th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Είπαμε με τους επιστήμονες δεν βγάζεις άκρη. Όλα τα μελετούν, τα ερευνούν και καταλήγουν σε συμπεράσματα. Σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω απο την σεξουαλική ζωή των γυναικών και το στοματικό σέξ πήραν κάποιες απαντήσεις που θεώρησαν σωστό να τις ψάξουν και παρακάτω. Απο πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους. Οπότε σου λένε γιατί συμβαίνει αυτό ας το ψάξουμε παρακάτω και αποφάσισαν να αναλύσουν το σπέρμα και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.

Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το σπέρμα περιέχει κορτιζόλη, οιστρόνη και ωκυτοκίνη, ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης. Αυτά λένε οι γιατροί, οι επιστήμονες, οι ερευνητές.

Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό “δέσιμο” της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!.

Τελικά το μία πίπα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα έχει την βάση του και δεν προήλθε τυχαία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.