Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΟΝΗΣΩΝ

Posted on: July 13th, 2018 by ldomazos ldomazos No Comments

Η Σαντορίνη 5ο καλύτερο νησί στον κόσμο και πρώτο στην Ευρώπη λένε, όπως λένε και ότι όποιο ζευγάρι πάει διακοπές στη Σαντορίνη στο χρόνο χωρίζει. Ανοησίες θα πείτε πολλοί αλλά έλα όμως που δεν είναι ανοησίες. Ούτε συμπτώσεις αλλά αυτό συμβαίνει όσο και να μην θές να το πιστέψεις. 

Απ’ την άλλη η Μήλος, η έτερη Σειρήνα των ζευγαρόνησων που χαλάει σπίτια· με τις σεληνιακές της παραλίες και τα μαγευτικά της τοπία που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Ασε τις παραλίες, τις σπηλιές και τα νερά της που μοιάζουν με εξωτικούς προορισμούς. Καταραμένα αυτά τα νησιά; ποιός ξέρει, πάντως πολλοί έχουν να το λένε. Οπότε αφήνουμε στην άκρη τις συμπτώσεις και καλύτερα ας προσέχουμε.

Πέρα όμως απο αυτά που έχεις ακούσει για τα δύο αυτά νησιά σίγουρα θα έχεις ακούσει και τα υπόλοιπα: «Αν δεις μαύρη γάτα να σε πλησιάζει, κάτι κακό θα σου συμβεί» , «Αν περάσεις κάτω από ανοιχτή σκάλα είναι γρουσουζιά», «Αν είναι Τρίτη και δεκατρείς, να περιμένεις αναποδιές», «Αν ο γαμπρός δει τη νύφη μια μέρα πριν το γάμο, ο γάμος δε θα στεριώσει», «Αν κοιτάξεις το πρόσωπό σου σε σπασμένο καθρέφτη, θα έχεις επτά χρόνια κακοτυχία» και η λίστα των ελληνικών ή διεθνών δεισιδαιμονιών μοιάζει να μην έχει τελειωμό.

Και το τελευταίο που όταν ήμουν μικρός και με έλουζε η μάνα μου στη σκάφη και απο τις φωνές μαζεύονταν οι γειτόνισσες θυμάμαι χαρακτηριστικά που έλεγαν στην μάνα μου και σε μένα ότι θα παντρευτώ δυό φορές γιατί έχω δυό κορφές. Το σιγουρότατο για τον αποδυτηριάκια. Εχεις δυό κορφές θα παντρευτείς δυό φορές. Χαίρεται.

santorini-sunsetsantorini-photos-06santorini2

MHLOS1Alogomantramilosss.limghandler