ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΣΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΙΜΠΙ

Για την Σάρα και τον Μπίμπι Νετανιάχου όπως είναι το παρατσούκλι του είχε γράψει παλιά ο αποδυτηριάκιας ότι “Η Σάρα, η γυναίκα του απασχολεί συχνά τα ΜΜΕ του Ισραήλ με τις συμπεριφορές της που δεν είναι οι πρέπουσες απέναντι στο υπηρετικό προσωπικό αλλά και σε πολύ κόσμο. Δεν ξέρω αν τον συγχώρεσε τον Μπίμπι για την παράνομη σχέση που είχε μέσα στο γάμο τους αλλά για να κάθεται μαζί του φαίνεται ότι της αρέσουν τα μεγαλεία. Στο κάτω κάτω, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι ο Μπίμπι που ξενοπήδηξε. Ο Μπίμπι πάντως παραδέχθηκε δημόσια την παράνομη σχέση του, λέγοντας ότι αυτό είναι προσωπικό μου θέμα”.Τώρα πάλι αλλου ειδους προβλήματα αντιμετωπίζει ο Μπίμπι συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι

Η παλιά κατηγορία απάτης που αποτελεί αγκάθι εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια την πολιτική ζωή του Ισραήλ, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού Μπεναμίν Νετανιάου, Σάρα. Ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit, απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της 59χρονης Σάρα Νετανιάου «για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης». Ο γενικός εισαγγελέας, αποδέχθηκε την αστυνομική πρόταση για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της κας Νετανιάου, για «δωροληψία, απάτη, απόπειρα κατάχρησης δημοσίου χρήματος και παραπλάνηση της δικαιοσύνης, ακόμη και για κλοπή» σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση. Κατηγορίες αναμένεται να εκδοθούν και εναντίον δύο συνεργατών της.
Το ποσό της κατάχρησης που περιλαμβάνεται στις κατηγορίες ξεπερνά τα 100.000 δολαρίων και αφορά σε πολυτελή γεύματα που προσέφερε το ζεύγος, χρεώνοντας τον κρατικό ταμείο, στην περίοδο 2010 και 2013.
Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι του Ισραήλ στην ιστοσελίδα «fortune», όλα αυτά κατά παράβαση του νόμου που δεν επιτρέπει να χορηγούνται κρατικά χρήματα για γεύματα στην πρωθυπουργική κατοικία και να ενοικιάζεται ακόμη και «σεφ».
Κατηγορούμενος φέρεται επίσης και ο πρώην υποδιευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Ezra Saidoff.
Η υπόθεση ανάγεται σε κατηγορίες του περασμένου Σεπτεμβρίου, αλλά πήγε στα δικαστήρια μετά την άρνηση του Νετανιάου για διακανονισμό, αποδεχόμενος έτσι το κατηγορητήριο και ξεπληρώνοντας το δημόσιο χρέος.
Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνείται οποιονδήποτε διακανονισμό, δεν αποδέχεται ότι υπάρχει λόγος κατηγοριών και φυσικά αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα. Χαρακτηρίζει δε, τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του «ανόητες και παράλογες» υποστηρίζοντας την αθωότητά της.
«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που κατηγορείται η σύζυγος πρωθυπουργού που δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, επειδή πρόσφερε φαγητό σε δίσκους», αναφέρει ο Νετανιάου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σάρα Νετανιάου κατηγορείται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Όπως έγραφε η βρετανική εφημερίδα Guardian το Μάρτιο του 2000, «ο Μπενιαμίν Νετανιάου και η σύζυγός του κατηγορούνται για κατασπατάληση κρατικού ποσού μεγαλύτερου των £60,000 (στερλινών).
Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top