ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΟΧΙ Η ΡΕΑΛ

Δυστυχώς, η ιστορία είναι άδικη με την ιστορία του κάθε αγώνα και γράφει μόνο το σκορ.
Γράφει στο betmasters.gr ο Άλκης Φιτσόπουλος
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης, όχι επειδή το άξιζε, αλλά γιατί έτσι αποφάσισαν οι αστάθμητοι παράγοντες κι όχι το ίδιο το ποδόσφαιρο αυτό καθ’ αυτό. Αυτοί καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, όχι η υπεροχή της Ρεάλ. Οι οποίο αστάθμητοι παράγοντες είναι ένα σοβαρό κομμάτι του κάθε αγώνα.Ο πρώτος αστάθμητος παράγων είναι, φυσικά, ο (επιτηδευμένος για πολλούς) τραυματισμός του Σαλάχ από τον Σέρχιο Ράμος. Ήταν προφανές ότι επήλθε ψυχολογική κατάπτωση των παικτών της Λίβερπουλ, αντικρίζοντας τον καλύτερό τους παίκτη ν’ αποχωρεί.
Ο δεύτερος παράγων έχει να κάνει με το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά. Ο ορισμός του αστάθμητου παράγοντα. Πέραν του κάθε φυσιολογικού το λάθος του Κάριους. Αυτά, ωστόσο, τα λάθη, δεν γίνονται κάθε μέρα.
Ο τρίτος παράγων ήταν, φυσικά, το υπέροχο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ. Εντάσσεται στους αστάθμητους παράγοντες; Ναι, γιατί τέτοια γκολ δεν μπαίνουν κάθε μέρα. Υπό αυτή την έννοια. Όταν συνωμοτεί η τύχη με την ικανότητα στο ποδόσφαιρο, είναι καταδικαστική σχεδόν πάντα.
Ο τέταρτος αστάθμητος παράγων είναι το τρίτο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ. Είναι επίσης ένα γκολ του Κάριους περισσότερο, παρά της ικανότητας του Ουαλού επιθετικού. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο; Βεβαίως, αλλά όχι κάθε ημέρα. Γι αυτό το εντάσσουμε στους αστάθμητους παράγοντες.
Η ιστορία, ωστόσο, είναι πολλές φορές άδικη με την ιστορία του κάθε αγώνα. Γράφει στα κιτάπια της το σκορ κι όχι τις παραμέτρους που το καθόρισαν, όπως στον συγκεκριμένο τελικό, όπου το τρόπαιο ήταν «δώρο» τεσσάρων αστάθμητων παραγόντων κι όχι ποδοσφαιρικής υπεροχής της Ρεάλ.
Ωστόσο, στην «παράλογη λογική» του internet, ο Κάριους είναι «πατσαβουράκιας», η Λίβερπουλ ανύπαρκτη, ο Μπέιλ «την είπε» στο Ζιντάν και άλλες τέτοιες «βαθυστόχαστες» σαχλαμάρες φτηνού εντυπωσιασμού.

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top