ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

«Με μαχαίρωσαν πισώπλατα». Το είπε ο Ιβάν Σαββίδης και μας στέλνει δεκαετίες πίσω, στα χρόνια εκείνα της παλιάς λεβεντιάς, τότε που θεωρούνταν έγκλημα τιμής η μπαμπέσικη χωσιά. «Πιάστηκα κορόιδο…» πρόσθεσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στο μαγαζί που τραγουδάει η Πάολα.
Οι βαριές κουβέντες, βέβαια, θέλουν και την βαρειά ατμόσφαιρα που τις ταιριάζει. Δεν τις αμολάς σε σκυλάδικο. Σε μαγαζί που εμφανίζεται η Πάολα. «Μου την έφεραν μπαμπέσικα και κάποιοι πονηροί με πιάσανε κώτσο…».
Τελικά, για να πιάσουμε το νόημα του Ιβάν Σαββίδη, τα λόγια του είναι οι δικαιολογίες του. Γιατί είχε μπουκάρει με το κουμπούρι στον αγωνιστικό χώρο, όσο παιζόταν το ματς με την ΑΕΚ. «Ήταν λάθος μου…» ομολογεί ο μεγαλοεπιχειρηματίας.
Ποιο ήταν το λάθος του; Όπως ο ίδιος εξηγεί όχι η μπούκα του, αλλά ότι είχε ξεχάσει επάνω του το σιδερικό. Και με την ευκαιρία ο Ιβάν δίνει τη συμβουλή του στους νέους:
«Είμαι περήφανος γι’ αυτό που έκανα. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει για τις αξίες του». Περίεργο! Πολύ περίεργο!!! Να προτρέπει τη νεολαία ο Ιβάν να υπερασπίζεται τα δικαίωμά της και να πεθάνει άμα λάχει, όμως χωρίς να… κρατάει όπλο. Να μην κάνει το λάθος του Ιβάν, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, να μπουκάρει με το όπλο.
apodytiriakias.gr

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top