ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΑΜΥΝΑ Η ΣΥΡΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας και «ένας σημαντικός αριθμός» απ’ αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η Συρία διαθέτει συστήματα αεράμυνας που κατασκευάστηκαν πριν από 30 χρόνια.  «Τα μέσα άμυνας της Συρίας είναι τα S-125, S-200, καθώς και οι μονάδες Buk και Kvadrat» σημείωσε ρώσος αξιωματούχος .

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top