ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΚΛΑΙΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΕΤΑΙ

Η αυτοαναίρεση ότι στη μπάλα κερδίζει πάντα ο καλύτερος είναι και μία ωδή στην ελπίδα για όλους μας
Γράφει στο betmasters.gr ο Άλκης Φιτσόπουλος
Το ποδόσφαιρο έχει πολλές φορές την ικανότητα της αυτοαναίρεσης από το αξίωμα που το ίδιο δημιούργησε ότι νικάει πάντα ο καλύτερος. Αυτό, ακριβώς συνέβη στον αγώνα της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα 3-0. Το ποδόσφαιρο αυτοαναιρέθηκε και ταυτόχρονα ανασυντάχθηκε με τη νίκη – πρόκριση της Ρόμα.Είναι από αυτά τ’ αποτελέσματα, τα παράδοξα κι απίθανα, που καθιστούν το ποδόσφαιρο ως τον «βασιλιά των σπορ». Ότι όλα δεν μπορεί να είναι προβλέψιμα και σίγουρα και όλο και κάπου εκεί στη γωνία παραμονεύει ένας… Μανωλάς για ν’ ανανεώνει το ενδιαφέρον του κόσμου.
Πράγματι, θα ήταν πολύ πληκτικό αν περνούσε η Μπαρτσελόνα και η Μάνστεστερ Σίτι στον ημιτελικό, διότι όλος ο κόσμος αυτό είχε κατά νου, όταν έγινε η κλήρωση. Ότι το μεγάλο ψάρι, θα φάει το μικρό. Τελικά, συνέβη το αντίθετο και προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στη διοργάνωση.
Αυτή η απροσδόκητη ανατροπή στον επαναληπτικό του «Ολίμπικο» της Ρώμης, ήταν ένας αυτοσαρκασμός του ίδιου του ποδοσφαίρου. Κι ο αυτοσαρκασμός φανερώνει μεγαλείο. Η Ρόμα, για παράδειγμα, έχασε 2-0 στο ίδιο γήπεδο από τη Φιορεντίνα την περασμένη αγωνιστική.
Οι «υγιείς άρρωστοι», που έλεγε κι η διαφήμιση, καταχάρηκαν την πρόκριση της Ρόμα, ακόμα κι αν στενοχωρήθηκαν που αποκλείστηκε η Μπαρτσελόνα του Μέσι. Το καταχάρηκαν γιατί κάτι ανανεώθηκε μέσα τους. Κι ανανέωση είναι ζωή.
Αυτή η αμυντική στάση που κρατάει χρόνια τώρα το ποδόσφαιρο ενάντια στους φυσικούς κανόνες που το ίδιο διαμορφώνει, οι καλύτεροι να κερδίζουν σχεδόν πάντα, πέρα από την συντριβή της ρουτίνας μας, είναι παράλληλα και μία ωδή στην ελπίδα.
Όλοι έχουμε ανάγκη να ελπίζουμε σε κάτι στο κυνήγι της ζωής κι ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί από κάπου να πιαστεί για να ελπίζει. Κι έρχονται κάτι τυπάδες από τη Ρώμη μ’ ένα δικό μας παιδί και γίνονται παράδειγμα, ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.
Και μη βιαστεί κανείς να ισχυριστεί ότι μπερδεύω το σώβρακο με τη γραβάτα κι ότι δεν μπορεί να έχει σχέση η ελπίδα του καθενός με τη μεγάλη νίκη τη Ρόμα. Η ελπίδα είναι μία σε κάθε έκφανση της ζωής του ανθρώπου…

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top