ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ

Oι γυναίκες έχουν ένα μοναδικό τρόπο όταν θέλουν να κατακτήσουν έναν άνδρα και νέα έρευνα αποκαλύπτει μια παράδοξη στρατηγική που χρησιμοποιούν! Ερευνητές που μελετούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα ανακάλυψαν όμως και μία ακόμη στρατηγική, κάπως παράδοξη ομολογουμένως, που εφαρμόζει μια γυναίκα προκειμένου να κερδίσει έναν άντρα.
Αυτή, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science, δεν είναι άλλη από το… κουτσομπολιό!

Οι γυναίκες, διαπίστωσαν οι ερευνητές, σχολιάζουν επίσης πιο συχνά την εμφάνιση μιας άλλης γυναίκας, ενώ οι άντρες εστιάζουν στα χρήματα, στο κύρος ή στις αθλητικές επιδόσεις όταν κουτσομπολεύουν έναν άλλο άντρα.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Άνταμ Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα στον Καναδά, το κουτσομπολιό αποτελεί μια άκρως εξελιγμένη κοινωνική δεξιότητα και μια συνήθη τακτική ανταγωνισμού μεταξύ των δύο φύλων. Το θεωρεί λοιπόν αναγκαίο στις διαπροσωπικές σχέσεις και όχι ελάττωμα του χαρακτήρα.
Οι επιστήμονες γενικώς συμφωνούν ότι το κουτσομπολιό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μάθει κανείς περισσότερες πληροφορίες για άλλους ανθρώπους, καθώς και μια μέθοδος εξερεύνησης των «αντιπάλων» του και αμφισβήτησης των ικανοτήτων τους ή και δυσφήμησής τους, ιδιαίτερα όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο άκρως ανταγωνιστικό πεδίο των ερωτικών σχέσεων.
«Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι τελικά το κουτσομπολιό συνδέεται στενά με την αναζήτηση συντρόφου και δεν είναι απλώς ένα μειωτικό στερεότυπο για το γυναικείο φύλο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντέιβις.

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top