ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ!

Posted on: November 19th, 2017 by ldomazos ldomazos No Comments

Χωρίς πολλά λόγια. Από την UEFA έφθασε μπουγιουρντί στον Παναθηναϊκό, και του λέει: ”Είσαι τελειωμένος από την Ευρώπη!” Το φοβερό είναι πως η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν αναφέρει πόσα χρόνια διαρκεί ο διεθνής αποκλεισμός της ΠΑΕ του μεγαλομετόχου Ιωάννη Αλαφούζου. Το γιατί θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.

Η απόφαση της UEFA ασφαλώς προέκυψε διότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά τις προειδοποιήσεις σ’ αυτήν, παρά τις υποσχέσεις της ότι θα ανταποκριθεί στις ρυθμισμένες οικονομικές υποχρεώσεις της, δεν το έκανε.

Με μια άλλη κουβέντα, μοιάζει με συμπεριφορά αλβανικής ΠΑΕ αυτή του Παναθηναϊκού, που χρωστάει σε πολύ κόσμο από τη μια και από την άλλη ο μεγαλομέτοχος του τον άφησε στο έλεος των πιστωτών του.

Τι ρόλο παίζει η ΕΠΟ σ’ αυτή την ιστορία; Κανένα ρόλο. Η ΕΠΟ είναι αρχή που ανήκει στην FIFA κι όχι στην ελληνική κυβέρνηση, όχι στις ΠΑΕ που δείχνουν ύποπτη… κατανόηση στον Παναθηναϊκό. Και, βέβαια, η ΕΠΟ υποτίθεται πως δεν αβαντάρει τα λαμόγια της πιάτσας, εκείνα που αναλαμβάνουν εργολαβίες και βγάζουν χαρτζηλίκια όταν μια ΠΑΕ είναι στριμωγμένη, έτσι ή αλλοιώς.

Η ΠΑΕ σήμερα του προέδρου Βασίλη Κωνσταντίνου έχει παντελόνι 9,5 εκατομμυριάκια; Τόσο είναι το πακέτο που χρειάζεται, σύμφωνα με το ραβασάκι της UEFA, για να αρθεί ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και στην ποινή δεν αναφέρεται η διάρκειά της διότι δίνεται μία ΥΣΤΑΤΗ ημερομηνία προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βρει τα χρήματα. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018. Να πληρώσει μέχρι τότε όσα οφείλει σύμφωνα με τους διακανονισμούς που είχε υπογράψει.

apodytiriakias.gr