ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ

Posted on: August 6th, 2016 by ldomazos ldomazos No Comments

Δεν είναι σχήμα λόγου. Ούτε υπερβολή του ποιητή, του συγγραφέα μυθιστορήματος θρησκευτικής φαντασίας. Όσο άδικος και αδίστακτος να είναι ο Θεός, για κάποιους αρνητές του, είναι αδύνατον να έστησε Κόλαση χειρώτερη απ’ εκείνη που κατέστρεψε την Χιροσίμα με την ανθρώπινη ατομική μπόμπα, σα σήμερα, 6 Αυγούστου, πριν 71 χρόνια.
Δίνω τη συνέχεια και το τέλος του κειμένου του Νίκου Καραγιαννίδη που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» το 2011.

ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΙΗΖ-ΜΠΩΛ

Στα 580 μέτρα ύψος, όπως ακριβώς είχαν προϋπολογίσει, έσκασε το Μικρό Αγόρι, Little Boy, όπως έτσι ονόμασαν την ατομική μπόμπα, «πατέρας» της οποίας ήταν ο επιστήμων με τη θεία φώτιση Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. Εάν η έκρηξη της βόμβας γινόταν σε χαμηλώτερο ύψος, τότε θα προκαλούσε μικρότερη καταστροφή, επειδή το έδαφος θα απορροφούσε μέρος της θανατερής της ενέργειας. Όλα ήταν μελετημένα. Και σε ποιο σημείο θα γινόταν η ρίψη, στο σημάδι ήταν ένα γήπεδο του μπαίηζ μπώλ.

Ένα εκατομμύριο βαθμοί Κελσίου. Και μόνον να σκεφθείς το νούμερο είναι αρκετό να συλάβεις τι μπορεί να σημαίνει Κόλαση… Η άλλη Κόλαση, η αληθινή, η βιβλική, εκεί που πάνε οι κακοί άνθρωποι και υποφέρουν μέσα στα καυτά καζάνια της, είναι μια αθώα κατάσταση σε σύγκριση με εκείνη της Χιροσίμα… Και ομιλούμεν για τότε. Όχι για το σήμερα όπου το διαρκές έγκλημα της επιστήμης είναι ικανό να χαρίσει άλλες πιο φρικτές διαστάσεις σ’ ένα προσεχές ολοκαύτωμα όπως εκείνο της Χιροσίμα…

Στους 300.000 βαθμούς Κελσίου έφθασε η θερμοκρασία στην Χιροσίμα ένα δεκαχιλιοστό του… δευτερολέπτου με την έκρηξη της πυρηνικής βόμβας. Τα κατάφερε ο άνθρωπος, ο άνθρωπος της επιστήμης, να ξεπεράσει τον Θεό, τους Θεούς όλους. Αλήθεια, ποιος Θεός, του καλού ή, του κακού, είναι σε θέση να πατήσει ένα κουμπί, όχι απλά να βγει μια χοντρή, αλλά να λουστεί μια πόλη ολόκληρη τη ραδιενέργεια;

Σκάει η μπόμπα και απλώνεται ο όλεθρος, ο πυρηνικός όλεθρος επιτόπου σε μια διάμετρο πέντε χιλιομέτρων πλάτους και ύψος χίλια επτακόσια μέτρα. Είδες, το «Μικρό Αγόρι». Μόλις του άνοιξαν την καταπακτή του σκάφους, σε απόσταση 9.600μ. από τη γη μόλις 43 δευτερόλεπτα μετά, σε ύψος 580μ. η μπόμπα τελείωσε την Χιροσίμα. Και το Ενόλα Γκαίη, αφού «αποχαιρέτησε» την θανατερή πόλη, πήρε στροφή και επέστρεψε στη βάση του.

Πηγή: apodytiriakias.gr