ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΕΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΤ.ΕΤΙΕΝΝΕ

Posted on: August 5th, 2016 by ldomazos ldomazos No Comments

Προσμονή υπήρχε μεγάλη, κάτι που φάνηκε από την προσέλευση του κόσμου. Sold out βέβαια του κάτω διαζώματος, όπως γράφανε τα μέσα του disinformation, δεν υπήρχε, αλλά δεν βαριέσαι ρε αδερφέ. Προσμονή για την πρόκριση βέβαια, ακόμα και μισό γκολ, αλλά όσο θα βλέπαμε τον Χάγκα, άλλο τόσο θα βλέπαμε κι αυτήν. Η ΑΕΚ είναι ελληνική ομάδα, ανέτοιμη αυτήν την εποχή, κι ουσιαστικά ο στόχος της φέτος είναι το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα είναι Δημάτια κι απλά τσαρλατάνικα.

Νωθρά ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα μας, πράγμα λογικό αφού η τακτική ήταν copy paste με αυτήν του πρώτου αγώνα. Αμυντική προσήλωση κι ό,τι βγει μπροστά από κάποια μεμονωμένη ενέργεια. Κύρια του Μάνταλου, αλλά και του Μπακασέτα, που έπαιξε τον σέντερ φορ. Αστεία πράματα βέβαια για κάποια ομάδα που ψάχνει γκολ ή για την ακρίβεια που ψάχνει δύο γκολ, για να είναι σίγουρη. Όπως ο αντίπαλος, που θα έψαχνε ένα γκολ μίνιμουμ.

Δεν χρειάζεται να χωρίσω το παιχνίδι σε ημιχρόνια. Είναι σαν να προσπαθώ να τεμαχίσω την σούπα που είδανε γύρω στις τριάντα χιλιάδες άνθρωποι. Η σούπα όμως δεν είναι κρέας για να κομματιαστεί, ούτε μπορεί και να με μπερδέψει μετά από τόσα χρόνια μπάλας. Όταν λέμε οτι ένας χαφ ακόμα είναι απαραίτητος, ξέρουμε τι λέμε. Όπως ξέρουμε τι λέμε, όταν θεωρούμε οτι ένας σέντερ φορ είναι απαραίτητος για το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο.

Φυσικά θα πεταχτούν οι έξυπνοι του disinformation και θα πουν τα δικά τους, αλλά όπως και να το κάνεις, όταν ο τίγρης είχε την σχολή οδηγών του, ήδη είχα δυό εταιρείες για πλάκα. Οπότε την ίδια πλάκα αναγκάστηκε να κάνει σήμερα κι ο Τιμούρ. Να βαφτίσει χαφ τον Λαμπρόπουλο, τον Μπακασέτα φορ, κι αργότερα να βάλει μέσα και το πόκεμον, που ενώ είχε ζητήσει να φύγει, έμεινε αφού η διοίκηση έβλεπε πάλι πληρότητα μπροστά.

Όπως οι άλλοι βλέπανε τεράστια ομοιογένεια κι άρα σημαντικά ατού υπέρ μας. Σωστά μέχρι του σημείου, που παίζεις άμυνα. Όταν όμως θέλεις να σκοράρεις, τι κάνεις; Η απάντηση είναι τίποτα. Κάθισε μοιρολατρικά κι αποκλείεσαι, και κερνάς πίκρα τον κόσμο σου. Τυχαία ο Καζαντζίδης εξ άλλου,  δεν μπήκε σαν εμβληματική μορφή στο μουσείο του γηπέδου που θα γίνει, κατά πως λένε.

Και καλά αυτά τα θεωρητικά. Πού να δεις και τα πρακτικά. Τα σημερινά. Στα οποία η ΑΕΚ προδόθηκε από όλους τους ποιτικούς παίκτες της. Βάργκας, Μάνταλος και Μπαρμπόσα, ανύπαρκτοι. Σε όλο το πρώτο ημιχρόνιο, όλη η δεξιά πλευρά ανύπαρκτη, με εξαίρεση την μία φορά που έγινε η μεγάλη ευκαιρία του Μαπρμπόσα. Η μπάλα πήγαινε συνέχεια στον άσεντρο ντίντακ ή σε κάποιες φλύαρες προσπάθειες μακριά από την περιοχή. Προσπάθειες που φέρνανε εγκλωβισμούς και χάσιμο της μπάλας.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έλεγε και πολλά, αλλά έδειξε αυτά που έπρεπε. Καλή αλληλοκάλυψη, σωματική υπεροχή, καλή φυσική κατάσταση και ψάξιμο κάποιας αντεπίθεσης. Τι φοβόταν κι αυτός δεν πολυκατάλαβα, εκτός αν είναι κι αυτός μικρή ομάδα. Μικρή ξεμικρή βέβαια, την πρόκριση την πήρε απέναντι στην κακιά ΑΕΚ, που όταν έχει καλύτερους τον Κωλοβέτσιο, τον Ουκρανό αλλά και τον φιλότιμο Λαμπρόπουλο, δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Τρέχει κάτι; Όχι βέβαια. Η ΑΕΚ θα γίνεται καλύτερη με τις μεταγραφές νομίσματα κι ίσως κανά δυό προσθήκες ακόμα. Για το πρωτάθλημα βέβαια. Διότι για την Ευρώπη, θέλει μίνιμουμ μισή ενδεκάδα. Οπότε καμία λύπη και μπράβο στον Τιμούρ που χειρίζεται την κατάσταση σωστά και σφυρίζει αδιάφορα για το αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή συνέχεια καλοκαιριού και βέβαια προκρίσεις για όλους τους άλλους, αφού η ΑΕΚ θα τους χρειαστεί αρκούντως κουρασμένους στον θεσμό που θα κυνηγήσει.

Πηγή: Το φώς του φεγγαριού